Home Contact Login

DomainMasters Online bestellen
Klantenpaneel

   


Direct contact
Contact Nederland Tel: +31 (0)15 7600320
Contact België Tel: +32 (0)56 506086
Contact Bel mij terug
Info aanvragen Info aanvragen

Mail (Apple Macintosh)


Email instellingen

Mail is een veel gebruikt e-mailprogramma voor Apple Macintosh. Op deze pagina vindt u screenshots waarop wordt uitgelegd hoe u dit programma instelt om e-mail vanaf uw domein op te halen.

Als u Mail voor het eerst opent, start direct de account wizard van Mail op. In deze wizard dient u de instellingen in te voeren die nodig zijn om uw e-mail naar de computer te downloaden. De benodigde gegevens staan in de e-mail met logingegevens die u van ons heeft ontvangen.

  In het eerste scherm van de wizard vult u bij Volledige naam uw naam of de naam van uw bedrijf in. De ontvanger van uw bericht ziet dit als afzender.
  Vul bij E-mailadres het e-mailadres in dat u wilt gebruiken. Dit is het e-mailadres dat de ontvanger van uw e-mailberichten ziet als afzender. Indien u het catchall-adres heeft ingesteld, maakt het niet uit wat u voor het apenstaartje zet.
  Vul vervolgens bij Wachtwoord uw bijbehorende e-mail wachtwoord in en klik op Ga door.

  in het volgende scherm kiest u voor Type account: POP. Meestal is dit type server standaard geselecteerd;
  bij Beschrijving vult u de inkomende e-mailserver in. De inkomende mailserver heeft de vorm mail.domein.ext en vindt u terug in de e-mail met logingegevens;
  ook bij Server inkomende post vult u de POP3 inkomende mailserver in;
  bij Gebruikersnaam vult u uw e-mailadres in zonder hetgeen wat er achter het @ staat. De gebruikersnaam voor het e-mailadres wordt dus 'info';
  bij Wachtwoord vult u het bijbehorende e-mailwachtwoord in. Klik vervolgens op Ga door.
In het scherm voor Beveiliging inkomende post laat u Gebruik SSL (Secure Sockets Layer) uitgevinkt. U kunt dus direct op Ga Door klikken.  in het scherm voor de Server uitgaande post vult u bij Beschrijving de SMTP-server van uw internetprovider in, bijvoorbeeld mail.planet.nl of smtp.xs4all.nl. Indien u ADSL heeft van Hostnet, vult u smtp.hostnetdsl.nl in;
  bij Server uitgaande post vult u de SMTP-server in van uw internetprovider uit de vorige stap;
  gebruik identiteitscontrole kunt u meestal uitgevinkt laten. Wanneer u toch problemen ondervindt met het verzenden van e-mail vraagt u de benodigde gegevens op bij uw internetprovider.

Klik op Ga door om verder te gaan.
In het scherm Beveiliging uitgaande post laat u de optie Gebruik SSL (Secure Sockets Layer) uitgevinkt. U kunt dus gelijk verder gaan door voor Ga door te kiezen.
In het scherm dat u nu ziet wordt een overzicht gepresenteerd van de instellingen zoals u ze in de wizard heeft ingevoerd.

Vink de optie Account online aan om direct uw e-mail op te kunnen halen.
Klik op Maak aan om het account succesvol toe te voegen. De wizard wordt nu gesloten.Klik in het hoofdscherm op Mail ophalen om de e-mail te downloaden naar uw computer.

LiveZilla Live Help

FTP instellingen
Webhosting Webhosting
DreamWeaver DreamWeaver
FileZilla FileZilla
FrontPage FrontPage
iWeb iWeb
NVU NVU
SmartFTP SmartFTP

Email instellingen
SMTP SMTP instellingen
Outlook Express Outlook Express
Microsoft Outlook Microsoft Outlook
Entourage Entourage (Mac)
Mail Mail (Mac)