HomeContactLogin

DomainMastersOnline bestellen
Klantenpaneel
Websitebeheer
Webmail


Direct contact
Contact Nederland Tel: +31 (0)15 7600320
Contact België Tel: +32 (0)56 506086
Contact Bel mij terug
Info aanvragen Info aanvragen

Veel gestelde vragen over domeinnamen

1. Wat is een "domeinnaam"?

Een domeinnaam is het label dat wordt gebruikt om uw website aan te duiden, bijvoorbeeld domainmasters.nl. Het omschrijft meestal een bepaald aspect van uw site en is makkelijker te onthouden voor uw bezoekers dan uw webadres, oftewel uw IP adres.

Om bezoekers uw site op het internet te laten bezoeken, moet u een unieke domeinnaam kiezen en registreren bij een erkend domeinnaam registratiebedrijf (registrar). DomainMasters kan u bijstaan bij dit proces.

2. Wat is het verschil tussen een domeinnaam en een merk?

Er is een groot verschil tussen een merkregistratie en een domeinnaamregistratie.

Een merkregistratie geeft voor één of meer landen een uitsluitend recht op gebruik van de naam voor een bepaald product of een bepaalde dienst. Verder biedt het merkenrecht een wettelijk systeem voor bescherming tegen inbreuk.

Een domeinnaamregistratie geeft alleen de mogelijkheid om een naam wereldwijd als uniek adres te gebruiken op het internet. Een domeinnaam is dus niet zoals het merkenrecht, territoriaal begrensd. Voor domeinnamen ontbreekt verder een specifiek wettelijk kader. De enige bescherming is dat een ander geen toegang tot het internet kan krijgen onder exact dezelfde naam, ongeacht diens activiteiten. Echter, één letter verschil in de domeinnaam is bijvoorbeeld al voldoende om de gekozen naam toch ingeschreven te krijgen.

3. Waar moet ik aan denken bij het kiezen van een domeinnaam?

Omdat uw domeinnaam uw bedrijf zal representeren, moet u zorgen dat de domeinnaam die u kiest makkelijk te onthouden is, een duidelijke omschrijving geeft en vertrouwen schept, vooral als u van plan bent goederen en diensten via uw site te verkopen.

Uw domeinnaam kan maximaal 67 characters lang zijn en kan elke combinatie van letters, cijfers en streepjes bevatten (hoewel hij niet met een streepje mag beginnen of eindigen). Een domeinnaam moet eindigen met een domein extensie, zoals .nl, .be, .eu, .pro, .com, .info, .biz, .org of .net. De letters "www." aan het begin van een naam vormen geen onderdeel van de domeinnaam.

4. Wat voor domeinnaam extensies kan ik gebruiken?
Kan ik buitenlandse domeinen gebruiken zoals .co.uk, .fr, .tr, .ch, .ca, .us of .au?

U kunt zowel de .nl extensie, als niet-nationale extensies zoals .com, .net en .org, als buitenlandse domein extensies zoals .be, .co.uk, .tr, .ch, .us and .au gebruiken. DomainMasters kan hosting bieden voor elk van deze domeintypes, tot wel bijna 300 verschillende extensies.

DomainMasters kan u helpen bij het registreren van domeinen met vrijwel alle extensies die er zijn. DomainMasters kan dus ook buitenlandse domeinen registreren. Zie Hoe registeer ik een buitenlandse domeinnaam voor meer informatie.

5. Ik heb een domeinnaam gekozen.
Hoe kan ik uitvinden of die beschikbaar is?

U kunt snel nagaan of een domeinnaam beschikbaar is op www.domainmasters.nl. Ga naar de Domain checker , typ de domeinnaam in waarin u geïnteresseerd bent, selecteer de extensie, en klik dan op Go. DomainMasters zal opzoeken of de domeinnaam beschikbaar is. Als de domeinnaam al geregistreerd is, wilt u misschien variaties op de naam uitproberen.

Onthoud dat de domeinextensie onderdeel uitmaakt van de domeinnaam—mijndomein.com is niet hetzelfde als mijndomein.info.

6. Iemand anders heeft de domeinnaam die ik wil al in gebruik.
Is er iets dat ik kan doen?

Als een domein eenmaal geregistreerd is, is deze eigendom van de persoon of het bedrijf dat hem geregistreerd heeft. Als u echt geïnteresseerd bent in het bemachtigen van een domeinnaam die al door iemand anders geregistreerd is, kunt u contact opnemen met de eigenaar van de domeinnaam om uit te vinden of de naam te koop of te huur is of u kunt wachten tot de registratie verloopt in de hoop dat de domeinnaam niet wordt verlengd.

7. Kan ik meer dan één domeinnaam hebben?
Kunnen ze allebei naar dezelfde website verwijzen?

U kan zoveel domeinnamen hebben als u wilt. U kan elke domeinnaam naar een andere site laten verwijzen, of u kan meerdere domeinnamen naar dezelfde website laten verwijzen (maar niet naar verschillende pagina's binnen dezelfde website). Dit staat bekend als een "domein alias".

Het registreren van meerdere domeinnamen geeft uw site niet alleen het grootste klantbereik, maar het voorkomt ook dat concurrenten uw potentiele klanten blokkeren uw website te bezoeken. Als u meerdere domeinnamen kiest—of aliases—voor dezelfde site, overweeg dan variaties van uw naam zoals veel voorkomende spelfouten en zowel de enkelvouds- als de meervoudsvorm van dezelfde naam.

8. Ik heb een domeinnaam gekozen.
Hoe gaat het registreren in zijn werk?

Zodra u een domeinnaam gekozen heeft en gecontroleerd heeft of deze nog vrij is, zult u hem moeten registreren. Via het bestelsysteem van DomainMasters kan u snel en gemakkelijk de gewenste vrije domeinnamen registreren. Ook kan u dat doen via het klantenpaneel waar u toegang toe krijgt zodra u klant bent geworden. Zie Hoe registeer ik mijn domeinnaam.

9. Ik wil mijn naam reserveren, maar ik ben nog niet klaar om mijn website te publiceren. Wat zijn de mogelijkheden?

U heeft een aantal verschillende opties. Als u denkt dat u uw site binnenkort klaar zal zijn, dan kan u nu gewoon uw domeinnaam registreren en een hosting plan kiezen. Het hosting plan geeft u webruimte. U ontvangt dan een "Under Construction" pagina die al uw bezoekers zullen zien totdat u klaar bent om uw website te publiceren. Als u denkt dat het nog even zou kunnen duren voordat u klaar bent om uw website te publiceren, of als u uw naam wilt reserveren "voor het geval dat" kan u alleen de domeinregistratie doen en later een hosting plan toevoegen. Hierdoor is uw domeinnaam geregistreerd zodat niemand anders hem kan gebruiken, maar hoeft u nog niet te betalen voor een hosting plan. Dit wordt soms het "parkeren" van uw domein genoemd. U kan ook een domeinnaam registreren en daarbij een email plan kiezen. U heeft dan een aantal email accounts en kan direct emailen met gebruik van uw domeinnaam. Als u dan later beslist dat u alsnog een website wilt publiceren, kan u dit email plan snel en makkelijk upgraden naar een hosting plan.

10. Hoe registeer ik mijn domeinnaam?

Als u eenmaal een domeinnaam heeft gekozen en heeft gecontroleerd dat deze beschikbaar is, registreert DomainMasters de domeinnaam semi automatisch bij het Register. registratieproces van uw domein. Voor niet-landgebonden domeinnamen domeinnamen (.com, .net, .org, .info, Het propagatie proces vereist normaal gesproken 24 tot 48 uur.

U kunt natuurlijk altijd zelf zorgdragen voor het registratieproces door direct met een erkende domeinnaam registerhouder te werken en de domeinnaam dan over te zetten naar DomainMasters.
Zie Ik heb al een domeinnaam.
Hoe breng ik die over naar DomainMasters?


11. Hoe registreer ik een buitenlandse domeinnaam?

Buitenlandse domeinnamen kan u gewoon via het bestelsysteem bestellen. Sommige Registers zijn nog niet volledig geautomatiseerd en duurt het registreren van een domeinnaam langer. DomainMasters volgt en bewaakt dit proces en zorgt ervoor dat alle formaliteiten worden vervuld. Wel is soms een vooruitbetaling noodzakelijk omdat sommige Registers dat ook van ons eisen.

Controleer allereerst via de Domain checker van DomainMasters of uw gewenste domeinnaam beschikbaar is.

Ten tweede, registreer deze naam en bepaal of u eigen nameservers wil gebruiken of die van DomainMasters. Wij kunnen u hierbij helpen als u ons belt.

Soms moeten domeinnamen voordat ze geregistreerd worden al voorzien zijn van nameservers omdat het Register de registratie anders kan tegenhouden. Het koppelen van nameservers aan uw domeinnaam neemt niet meer dan 5 minuten in beslag en kan het beste worden gedaan door medewerkers van DomainMasters.

Na de registratie van uw domeinnaam kan het 24 tot 48 uur duren voordat uw naam zichtbaar is op het Internet. Dit noemt met propagatie. Uw domeinnaam moet namelijk worden opgenomen in de zonefile. Dit is de lijst van domeinnamen voorzien van een bepaalde extensie , bijvoorbeeld .nl of .be, die opvraagbaar is op het Internet. Rootservers en Nameservers zorgen er voor dat uw domeinnaam wereldwijd gevonden kan worden op Internet.

12. Wat kost het om mijn domeinnaam te registreren?

De kosten van het registreren van uw domeinnaam zijn afhankelijk van de domeinnaam extensie. Over het algemeen zijn de prijzen van domeinnamen bij DomainMasters niet hoog in verhouding tot die van andere registratiebedrijven. U krijgt waar voor uw geld. Kijk voor de prijzen even op de speciale domeinnaam prijzen pagina. Wij passen regelmatig onze prijzen (naar beneden) aan omdat we concurrerend willen zijn. Voor vragen over de facturering van uw DomainMasters account, kunt u direct contact opnemen met de administratie van DomainMasters via administratie@domainmasters.nl.13. Hoe lang gaat het duren om mijn nieuwe domeinnaam te registreren?

Een groot aantal domeinnaam extensies worden na ontvangst van uw bestelling direct geregistreerd. Eerst vindt er nog een korte check plaats waarbij uw bestelling op eventuele fouten wordt gecontroleerd. Dit voorkomt foutieve registraties. Het propagatie proces duurt normaal gesproken 24 tot 48 uur, maar er zijn Registers die een propagatietijd kennen van slechts 2 uur.

14. Ik heb al een geregistreerde domeinnaam.
Hoe verhuis ik die naar DomainMasters?

Als u uw domeinnaam al ergens anders geregistreerd heeft, zal DomainMasters voor u een verhuizing in gang zetten om de domeinnaam bij ons onder te brengen. Wij verzorgen dit graag en nemen u het werk uit handen. Wij vragen u schriftelijk om toestemming om namens u bij het Register de domeinnaam te mogen verhuizen.

Voor de verhuizing is vaak een token of autorisatie code nodig. Die behoort u te krijgen van uw huidige domeinnaamprovider. Het token of de code geeft u per email door aan DomainMasters en wij zullen de naamservers klaar zetten voor opname van uw domeinnaam in de betreffende zonefile.

Dit zijn de nameservers van DomainMasters:
Primaire Naamserver:ns1.domainmasters.nl
Secondaire Naamserver: ns2.domainmasters.pro

15. Ik weet niet meer waar ik mijn domeinnaam heb geregistreerd. Wat kan ik doen?

Email uw domeinnaam naar DomainMasters en wij zoeken het voor u op. Of gebruik het contactformulier op onze website.

16. Mijn domeinnaam is geregistreerd bij een andere provider.
Wat is de beste manier om deze over te brengen naar DomainMasters?

Vooralsnog is er geen speciale voorziening die het makkelijker maakt om bij een andere provider geregistreerde domeinen naar DomainMasters over te brengen. Als deze voorziening in de toekomst wordt opgezet, zult u in deze paragraaf instructies kunnen lezen. Onafhankelijk van waar uw domeinnaam geregistreerd is, gaat u dus te werk zoals omschreven bij

17. Ik heb al een domeinnaam.
Hoe breng ik die over naar DomainMasters?

tekst..

18. Mijn registerhouder vereist dat ik online mijn eigen domein naar jullie overbreng. Welke informatie moet ik ze geven om mijn domeinnaam naar DomainMasters over te brengen?

Om uw domein over te brengen, zult u uw huidige registerhouder de naamserver van DomainMasters moeten geven:
Primaire Naamserver:ns1.domainmasters.nl
Secondaire Naamserver:  ns2.domainmasters.pro


19. Hoe lang gaat het duren om mijn domeinnaam naar DomainMasters over te brengen?

Hoe lang het overbrengen gaat duren is afhankelijk van het Register en de oude provider. Houdt u rekening met 1 tot en met 5 dagen. Uw website hoeft niet uit de lucht te zijn en email blijft gewoon werken.

20. Hoe lang gaat het duren voordat mijn domein actief wordt?

Er kan een korte vertraging zitten tussen het tijdstip dat uw domeinnaam is geregistreerd of overgebracht en het tijdstip dat uw domein actief is en door iedereen op het internet benadert kan worden. Dit wordt veroorzaakt door het propagatie proces.

21. Wat is propagatie?

Als bezoekers uw domeinnaam in hun web browsers intypen, wordt hun verzoek doorverwezen naar een naamserver die de fysieke locatie (het IP adres) van uw domein op het internet aangeeft. Als uw de locatie van uw site verandert naar een nieuw IP adres, of als u een nieuwe site met een nieuwe naam in gebruik neemt, moeten naamservers over de hele wereld op de hoogte worden gesteld van de verandering. Dit proces van op de hoogte stellen staat bekend als propagatie.

Propagatie duurt normaal gesproken 24 tot 48 uur. Als u tijdens deze periode uw domein opzoekt, zullen sommige naamservers nog naar de oude locatie van uw website verwijzen, terwijl naamservers die al ingelicht zijn over de verandering naar de nieuwe locatie zullen verwijzen. Als gevolg daarvan kunnen gebruikers die uw site bezoeken naar de oude of de nieuwe locatie worden verwezen, afhankelijk van welke naamserver ze mee verbinden.

Als sommige bezoekers na 48 uur nog steeds naar uw oude site worden verwezen, moet u contact opnemen met uw vorige Internetprovider en verzoeken dat ze hun DNS updaten en uw domein van hun servers verwijderen. Zodra dit gebeurd is, en deze verandering volledig gepropageerd is, zal de transfer naar uw nieuwe locatie voltooid zijn.

Als uw site nieuw is en de propagatie periode nog niet voltooid is, kan het zijn dat uw site niet door alle naamservers herkend wordt.

22. Hoe kan ik downtime voorkomen terwijl ik wacht tot de nieuwe informatie over het internet propageert?

Terwijl u wacht tot de nieuwe naamserver informatie over het internet propageert, raden wij u aan om uw site bij uw huidige host aan te houden, om downtime van uw site te voorkomen. Tijdens deze tijd kunt u het tijdelijke webadres (URL) gebruiken om uw website op DomainMasters's servers te mirrorren totdat het overbrengen voltooid is.

Als uw site nieuw is, kan u een tijdelijke URL gebruiken om te beginnen met het publiceren van uw website terwijl u wacht totdat de propagatieperiode voltooid is.

23. Mijn site is niet zichtbaar als ik mijn domeinnaam intyp.
Wat is er mis?

Als u recentelijk uw account heeft opgezet, betekent dit waarschijnlijk dat uw domeinnaam niet is gepropageerd naar alle mogelijke domeinnaamservers.

Test uw domein door uw tijdelijke webadres in te typen in een browser. Als u uw site kan benaderen via het tijdelijke webadres (URL), wacht dan één dag totdat de propagatieperiode voltooid is. Als na 48 uur de domeinnaam nog steeds niet correct wordt vertaald, neem dan contact op met DomainMasters support via support@domainmasters.nl.

U moet altijd controleren dat u uw homepage een geldige filenaam heeft gegeven (zoals index.htm of default.htm) en dat u de files naar de juiste directory heeft geüpload.

Indien u nog andere vragen heeft,
kunt u contact met ons opnemen.

Zoek op deze website

Nieuwsbrief
Aanmelden Afmelden


Nieuws
25
Jan
Cheese is beschrijvend voor cannabiszaden...
16
Jan
McDonald's verliest alleenrecht op merkna...
11
Jan
Levendige handel in nepmerken op Instagram
27
Nov
Het bezwaar van Blackberry tegen Berryboo...
18
Nov
Legt Coffee Rocks het als merk af tegen Starbucks?